خواب یک عنصر ضروری برای داشتن یک مغز سالم است، اما دانشمندان همچنان به بررسی ماهیت و چگونگی خواب در مراحل مختلف زندگی و تاثیر آن بر آسیبپذیری ما در برابر زوال شناختی میپردازند.
یک مطالعه گسترده جدید که تقریباً روی نیم میلیون نفر انجام شد، نتایج جالبی ارائه کرده که نشان میدهد هفت ساعت خواب در شب برای سلامت مغز در دوران میانسالی و پیری بسیار مناسب است.
عادات خوب خواب آثار مثبت زیادی دارند، از کاهش خطر ابتلا به سرطان و نارسایی قلبی تا حفظ وزن بدن، و به تازگی شاهد بودیم که دانشمندان رابطه آن را با آلزایمر و زوال عقل مشخص کرده بودند. در مقابل، اختلال در مراحل اصلی خواب، مدت زمان کوتاه خواب و چرت زدن زیاد در طول روز باعث افزایش خطر میشوند.
به علاوه، دانشمندان ژنهایی را در آدمهای بسیار خوابآلوده شناسایی کرده بودند که ممکن است منجر به درمان این نوع بیماریهای عصبی شود.
اما تحقیق جدیدی که توسط دانشمندان دانشگاه کمبریج و دانشگاه فودان چین انجام شد، شامل تجزیه و تحلیل تقریباً ۵۰۰ هزار بزرگسال بین ۳۸ تا ۷۳ سال بود. این تحقیق شامل دادههای نظرسنجی در مورد الگوهای خواب، سلامت روان و تندرستی، همراه با تستهای شناختی بود. تصویربرداری از مغز و دادههای ژنتیکی برای تقریباً ۴۰ هزار نفر در دسترس بود.